Касова стрічка: види, рекомендації для правильного вибору

Касова стрічка: види, рекомендації для правильного вибору

31.07.2021

Касова (чекова) стрічка - це незамінний витратний матеріал всюди, де використовуються касові апарати, чекові принтери, фіскальні пристрої. До якості таких стрічок пред'являється відразу кілька вимог:

⦁ Достатня щільність. Це важливо, щоб матеріал не рвався в апараті. Але при цьому касова стрічка не повинна бути занадто щільною, щоб її можна було швидко і просто відокремити після друку.

⦁ Хороша передача кольору. З цієї причини матеріал завжди білого кольору.

⦁ Відповідність способу друку. Стрічка підбирається в залежності від того, працює апарат з фарбою або передає інформацію за допомогою високих температур.

⦁ Відповідна ширина і розміри - все це теж обумовлюється особливостями POS-терміналу (робочого місця касира), для якого підбираються витратні матеріали.





Які параметри перевірити при покупці витратних матеріалів

Купуючи стрічку, перевірте:

⦁ ширину (28-80 мм);

⦁ діаметр втулки;

⦁ довжину намотування;

⦁ кількість рулонів в упаковці.

Намотування може бути різною: від 15 до 100 метрів. Найбільшою популярністю користуються не найбільші варіанти - наприклад, на 19 метрів. Вони досить компактні і зручні в роботі з різними пристроями.


Особливості чекової стрічки в залежності від шарів і виду друку

Стрічки бувають одношаровими і двошаровими. Другі мають самокопіюється шар - він потрібен для того, щоб відразу під час друку робити дублікат чека. Два чека потрібні для того, щоб один віддати покупцеві, а другий залишити у продавця. Також витратний матеріал відрізняється в залежності від того, яким способом на нього наноситься інформація: за допомогою фарби або під впливом температури. Для другого варіанту використовується термохімічних папір. Вона потрібна не тільки для виробництва касової стрічки - її ж застосовують для факсів.

Якщо не вдаватися в подробиці, то для всіх рішень використовується офсетний папір, а термохімічна чекова стрічка - це та ж основа, але тільки зі спеціальним покриттям. Саме воно і реагує на температурний вплив.


Особливості та переваги термострічки

Сьогодні багато апаратів передбачають використання саме цього матеріалу. І у нього є чимало переваг. Перше - це відсутність паперового пилу. Через це техніка не засмічується всередині і довше служить. А ще касова чекова стрічка гладка - це відбивається на якості відбитка, швидкості роботи. Інформація проявляється точно, а при великих обсягах друку економиться чимало часу.

При зберіганні термохимической чекової паперу враховують її реакцію на температуру. Для матеріалу підходять прохолодні сухі приміщення, захищені від прямого попадання сонячних променів.


Як не помилитися з вибором

Якщо потрібна стрічка для каси, вибрати її просто: достатньо вивчити характеристики принтера або касового апарату. У них будуть перераховані наступні дані:

⦁ спосіб друку;

⦁ ширина друку;

⦁ максимальна ширина рулону

⦁ етикетки;

⦁ розміри втулки.


Орієнтуючись на ці показники, будь-який покупець підбере на 100% відповідний матеріал.


Де вигідно придбати в Україні

У Києві та Україні термохімічну і офсетний стрічку можна купити як в інтернет-магазині https://torgsys.com, так і зайшовши до нас в офіс за адресою: КИЇВ, УЛ.БЕРКОВЕЦКАЯ, 6А, ОФІС 430.



Рекомендовані товари
icon_viber Viber icon_teleg Telegram